Uddannelseslæger

 Billede1

Liv Borum Schöps, læge

Uddannet i 2021 fra Københavns Universitet.

Jeg skal være uddannelseslæge i klinikken frem til oktober 2022 som led i min Kliniske Basisuddannelse (tidligere turnus).

Indtil til nu har jeg arbejdet et halvt år på Afdelingen for Hormonsygdomme på Hvidovre Hospital.

Inden da har jeg arbejdet flere år på karkirurgisk afdeling på Rigshospitalet under medicinstudiet. Privat bor jeg på Nørrebro med min kæreste.

 

 

Odin Justad
Introduktionsstilling til almen medicin

 

 

Uddannelse af læger

Klinikken deltager i videreuddannelsen af læger. Derfor er der som regel en uddannelseslæge i klinikken. Der er tre slags uddannelseslæger:

1) Uddannelseslægen skal være her i ½ år og har efter endt studie været ansat på hospital i mindst ½ år.

2) Uddannelseslægen skal være her i ½ år, har været færdig som læge i 3-4 år og er på vej til at blive speciallæge i almen medicin (praktiserende læge).

3) Uddannelseslægen skal være her i 1 år som det sidste sted, før han/hun er speciallæge i almen medicin (praktiserende læge).

Du kan få en tid hos uddannelseslægen, men du kan altid fravælge dette tilbud. Gør bare opmærksom på det ved tidsbestilling.

Uddannelseslægen arbejder under de faste lægers vejledning.

I kortere perioder underviser vi også lægestuderende, som deltager i arbejdet i klinikken forud for deres afsluttende eksamen i almen medicin. Du kan blive spurgt, om du vil medvirke til en videokonsultation hos den lægestuderende. Du kan naturligvis sige fra, hvis du ikke ønsker at medvirke – eller ikke ønsker at have vedkommende med ved konsultationen.